Laser - pigmentforandringer

Pigmentforandringer

Huden påvirkes af sol, vejr og vind - Elsker du livet udendørs om sommeren? Solen er livgivende for mennesker, og lyset er vigtigt for dit humør og din krops evne til at producere D-vitamin. Men et liv i sol og vind sætter sit præg på din hud. Den tynde, fine hud i ansigtet kan se helt skjoldet og uregelmæssig ud af pigmentforandringer, - som om den er blevet slidt eller ældet på bare en enkelt sæson.

Det sker for alle mennesker. Vi bliver ældre. Solens UV-stråler og hudens naturlige aldring forårsager efterhånden ændringer i din huds farvetone og pigmentering. De mest udsatte områder er ansigtet, hænderne og brystet, hvor aldringstegnene først opstår i form af pigmentfejl, pigmentforandringer, fregner, leverpletter, solskader eller mere diffuse områder med brune skjolder. Det er disse små markeringer af din alder, vi i Beauty Zone kan fjerne/minimere med laser. Så glæd dig - for det virker. Ganske få behandlinger kan få dig til at se langt yngre ud.

Pigmentforandringernes videnskabelige forklaring
Pigmentforandringerne opstår, på grund af din krops aldring og solens UV-påvirkning.  UV - stråler forårsager en overproduktion af melanin i forbindelse med hudens produktion af farve. Overskuddet ses på huden i form af pigmentforandringer og pigmentsamlinger. Det er farvestoffets tendens til ophobning, som man med laserbehandlinger bremser og udbedrer.

Hvordan foregår behandlingen for pigmentforandringer?

Vi anvender Elos eMax SRA laserteknologi, (radiofrekvent styret laser/IPL terapi), markedets nyeste udvikling til behandling af ovenstående lidelser. Ved at tilføre huden intensivt pulserende lys (IPL) og radiofrekvens (RF) på samme tid, opvarmes hudens protein, så collagenen gendannes, solskader bliver ødelagt og karsprængninger koagulerer. I karsprængninger absorberes lyset i karrenes hæmoglobin (blod), så det koagulerer og forsvinder.

Efter en kort forberedelse af huden med en kølende gel, flyttes IPL-håndstykket hen over den behandlingskrævende hud. Håndstykket afgiver kort lysimpulser, som optages i pigmentet i hudforandringen. Dette ødelægger pigmentet i underhuden og får den til at begynde at transportere den ophobede pigment væk.Både dig og din behandler har beskyttelses briller på under behandlingen. De fleste oplever lysimpulserne som et lille prik eller stik i huden med begrænset ubehag. Under behandlingen vil du mærke en varme i huden. I visse områder kan det være lettere ubehageligt. Behandlingen føles som en varm "prikken" i huden.  Efter behandlingen skal du sidde med en ispose på området i 10-15 minutter.

Hvilke områder på kroppen kan behandles for pigmentforandringer?
Alle områder kan behandles med undtagelse af området umiddelbart omkring øjnene. Ansigt, hals, bryst, arme, hænder og ben kan behandles hurtigt og sikkert.

Før behandlingen
For konsultation - Konsultationen hjælper dig med at bringe klarhed over hvilken behandling, der er den bedste for dig og hvilke eventuelle reaktioner, der kan opstå efter behandlingen. Du bør altid gøre opmærksom på dine eventuelle tidligere behandlinger eller sygdomme før en behandling.
Du vil få en grundig information om effekt og varighed af behandlingen
Man må ikke have været udsat for sol, f.eks. solbadet 3-4 uger før behandlingen. Huden på behandlingsstedet skal være intakt og uden infektioner, sår eller irritation. Ansigtshuden afrenses, påsmøres efterfølgende en speciel lys- og radiofrekvent overledende gel, som kan overføre lysets energimængder til huden og de behandlingskrævende områder.

Efter behandlingen
Solskader vil ofte fremtræde mørkere umiddelbart efter behandlingen. Huden kan se lidt "beskidt" ud. Dette aftager i løbet af 4-14 dage og huden bliver atter lys og ensartet. Let skorpedannelse kan forekomme. Karsprængninger vil hyppigt være røde og irriterede i 1-2 døgn efter behandlingen. Vi anbefaler, at man efterkøler de behandlede områder med isposer(fås i klinikken). Cremer og makeup kan anvendes umiddelbart efter, ligesom daglig aktivitet kan genoptages uændret efter behandlingen. Det anbefales dog at undgå direkte og indirekte varme på behandlede områder i nogle dage efter behandlingen, da det kan modvirke behandlingsresultatet. Det anbefales at benytte solcreme med minimum faktor 30 i mindst 4 uger efter behandlingen. Efter behandlingen må man IKKE udsættes for sol i 4 uger.

Man må ikke irritere det behandlede område kemisk eller mekanisk i de efterfølgende 5 dage. Undgå sauna, massage og sport lige efter behandling.
Hvor mange behandlinger

Antallet af behandlinger vurderes individuelt. Antallet af behandlinger varierer alt efter din hudtype og karakteren af dine pigmentforandringer. Der tilrådes typisk 2-3 behandlinger for et optimalt resultat. Holdbarheden varierer, afhængigt af de udløsende faktorer, og om man f.eks. igen bliver udsat for kraftig UV-stråling, kulde eller hudlidelser. Vi anbefaler daglig beskyttelse af huden med SPF 30.

Forventet resultat
Solskader og kar fjernes af kroppens egne mekanismer ca. 8-14 dage efter behandlingen. Behandlingen stimulerer samtidig hudens egen collagen og collagenproduktion, så man ofte opnår en bedre vitalitet i huden. Efterfølgende vil du opleve en mere glat og ensartet hud.